top of page

 

Kinesitherapie

 

Een kinesitherapeut houdt zich voornamelijk bezig met problemen van het musculoskeletale stelsel, wat betekent onze botten, gewrichten, spieren, pezen, ligamenten, zenuwen.

Er kan sprake zijn van pijn, bewegingsbeperking, krachtsverlies of verlies in functionaliteit. Elk van deze zaken kan een hele impact hebben op ons dagdagelijks leven én levenskwaliteit.

 

Klachten kunnen optreden ten gevolge van een trauma, maar kunnen ook postoperatief zijn of ten gevolge van overbelasting.

Aan huis of in de praktijk naar de kinesitherapeut?

 

Er is de mogelijkheid om aan huis te behandelen, maar indien mogelijk is het aangeraden om naar de praktijk te komen aangezien een goede elektrische hoog-laag behandeltafel en de aanwezigheid van oefenmateriaal meer mogelijkheden biedt voor een optimale behandeling.

 

De behandeling hangt af van de klacht en bestaat onder andere uit manuele technieken, oefentherapie, ademhalingsoefeningen, evenwichtstraining,…

 

Bij het eerste consult is het handig om volgende zaken mee te nemen:

-         voorschrift arts

-         klevertje ziekenfonds

-         identiteitskaart

-         verslagen RX, scans,…

-         eventueel gemakkelijke sportkledij

 

Onze kinesist Lucas Pacco werkt als geconventioneerd kinesitherapeut waardoor terugbetaling mogelijk is.

Terugbetaling gebeurt aan de hand van een getuigschrift van uw kinesist en het hieraan gekoppelde voorschrift van uw arts. Dit dien je binnen te brengen bij uw mutualiteit.

 

De eindfactuur wordt telkens meegeven aan het einde van de behandeling of na een aantal sessies. 

Wens je een afspraak of meer info?

Mail naar info@zuid39.be

of bel naar 0473/62.33.76

bottom of page