top of page

 

Preventieve Gezondheidscoaching


Vaak vragen mensen zich af wat nu eigenlijk het verschil is tussen therapie en coaching. Coaching richt zich meer op gezondheidspreventie, waarbij de focus ligt op het vroegtijdig ingrijpen om op deze manier diepgaandere problemen of het ontstaan van écht psychologische, emotionele, relationele of mentale klachten te voorkomen.

Coaching kan zeer waardevol zijn als je het gevoel hebt dat je bepaalde doelen wilt verwezenlijken of tegen bepaalde problemen aanloopt in je leven, maar niet goed weet hoe je hier zelf aan te beginnen. In ZUID 39 kan je terecht voor begeleiding en coaching op gebied van voeding, beweging, een gezond slaappatroon en een goede mindset!

Ervaar je op één of meerdere van deze gebieden de laatste tijd wat problemen, of heb je het geval vast te zitten en niet goed te weten hoé je vooruit kan gaan, neem dan snel contact met ons op!

 

​Als integratieve coaches bekijken wij samen met jou gezondheid en welzijn vanuit een holistisch perspectief, waarbij we steeds je persoon in zijn geheel in coaching opnemen, zodat je zowel mentaal, fysiek als spiritueel optimaal kan functioneren.

 

       Hier zijn enkele vragen die je jezelf kan stellen:

 

  • Heb je moeite om je te houden aan je 'tot gezondheid gerelateerde doelstellingen'? (bijv. gezond eten, sporten, … )

  • Heb je moeite om een rustige en positieve mindset te vinden?

  • Heb je het gevoel altijd energieloos en weinig motivatie te hebben?

  • Het je moeite met de work-life balance?

  • Vind je het moeilijk om je gezondheid als prioriteit te stellen?

  • Gun je jezelf zelden tijd om te relaxen/tot rust te komen?

  • Wil je gezonde wijzigingen aanbrengen aan je levensstijl, maar weet je niet meteen waar te beginnen?

 

Indien je op één of meerdere van deze vragen ‘ja’ hebt geantwoord kan het aanvragen van een (online) gezondheidscoaching een goede keuze zijn voor je. ​

Had je graag meer info gewenst of een afspraak gemaakt,

neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier.

bottom of page