top of page
 
 
Osteopathie & Cranio-Sacraal Therapie

"Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen"

Osteopathie?

Osteopathie is een manuele behandelwijze waarbij, met een holistische blik, steeds op zoek gegaan wordt naar de oorzaak van een probleem. Er wordt gezocht naar bewegingsverlies in het lichaam. Als iets niet goed beweegt, dan is er ook geen optimale doorbloeding en kan de structuur niet optimaal zijn functie uitvoeren. Aan de hand van manuele technieken wordt de beweeglijkheid hersteld.

 

Heel veel aspecten beïnvloeden de werking van ons lichaam. Stress verhoogt de basisspanning in alle spieren, emotionele problemen blokkeren het lichaam, verkeerde houding en training veroorzaken blokkades, verkeerde voeding beïnvloedt onze darmen wat zijn uitwerking heeft op de rug en nek.

 

 

Wanneer naar de osteopaat?

 De meest voorkomende indicaties bij volwassenen zijn nek- en rugklachten, gewrichtsklachten, sportblessures, hoofdpijnklachten, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid…

 

Bij kinderen zijn o.a. spijsverteringsklachten, slaapproblemen, immuniteitsproblemen, chronische oorontstekingen en problemen met de motoriek veel voorkomende redenen tot een visite bij de osteopaat.

Bij baby’s zijn vooral refluxklachten, voorkeurshouding of huilbaby’s heel erg gebaat bij een osteopathische behandeling.

 
 
Cranio-Sacraal Therapie

Heb je soms last van nek- en schouderklachten, slapeloosheid, hoofdpijn, stress of vermoeidheid? 

 

Cranio sacraal therapie is een zachte behandeling die valt onder de osteopathie.

Het is een diepgaande behandeling die lichaam en geest tot rust brengt. Met een zachte, subtiele aanraking en techniek herstellen we disharmonie in de beweging van schedelbeenderen, ruggengraat en heiligbeen. Het cranio sacraal systeem is erg belangrijk voor het goed functioneren van ons zenuwstelsel, en dus voor onze fysieke en mentale gezondheid. Een cranio sacraal behandeling zorgt voor diepe ontspanning van het lichaam.

 

Wanneer naar de cranio sacraal therapeut?

   Cranio sacraal therapie wordt bij een brede waaier van klachten toegepast zoals onder andere

-  rugpijn

-  spanningsklachten rond nek en hoofd

-  teveel “in het hoofd” zitten

-  stress, onrust

- benauwd gevoel in de borststreek

-  spanning in het bekkengebied

- gespannen schouders

- hyperactiviteit

-  vermoeidheid, energiegebrek

 

bottom of page