top of page

Sofie Luyens

Opleiding:

2003: Bachelor kleuteronderwijs

2006: Bachelor Lager onderwijs

2011: Bachelor na Bachelor ‘Zorgverbreding en remediërend leren’

2015: Opleiding V.G.L.-gezondheidsconsulent, Europese academie Gent

2016: Opleiding tot kindertrainer (en ouders) mindfulness (IAM)

2017: Opleiding tot trainer mindfulness voor volwassenen (IAM)

2021: Basisopleiding in de experiëntiële en ontwikkelingsgerichte Kinder- en jeugdpsychotherapie, School of Experiential-Dialectical Psychodrama

2022: Opleiding mindfulness en Integraal opvoeden, Ylva Berg

2023 Opleiding MBCT (Mindfulness based cognitieve therapie) voor suïcidepreventie

2023 Opleiding ACT (acceptance and commitment therapy)

Diverse workshops kinderyoga

+ uitbreiding naar jongeren

Jarenlang werkte ik in het onderwijs als leerkracht. Ik deed dat heel graag maar ik miste iets. Ik wou meer tijd hebben voor de 'volledige mens'. Door mijn zoektocht en andere 'struggles' in mijn leven (mijn never- ending to-do-lijstje, innerlijke onrust, het ouderschap, mijn zelfbeeld,...) kwam ik in contact met mindfulness. Ik ontdekte dat ik niet 'gefixt' moest worden maar ik leerde nét mijn ongewenste gedachten, gevoelens en ervaringen te herkennen en toelaten. Hierdoor vond ik een 'way of life' dat voor mij klopt. Niet perfect maar mens. Vanuit die ervaringen ging ik mij verder gaan verdiepen in MBCT (mindfulness based cognitieve therapy) en MBSR (mindfulness based stress reduction), ACT (acceptance en commitment therapy) en psychoanalyse. 

 

Binnen Zuid 39 bied ik individuele therapie aan voor kinderen (vanaf 10j), jongeren, volwassenen, ouders en sporters. Dit kan gaan over levensthema's zoals o.a. stress, piekeren, perfectionisme, faalangst, controle en zelfbeeld. Liever buiten? Dan kunnen we ook samen op stap in de natuur. 

 

"You can't stop the waves, but you can learn how to surf"

bottom of page