top of page

Sofie Luyens

Opleiding:

2003: Bachelor kleuteronderwijs

2006: Bachelor Lager onderwijs

2011: Bachelor na Bachelor ‘Zorgverbreding en remediërend leren’

2015: Opleiding V.G.L.-gezondheidsconsulent, Europese academie Gent

2016: Opleiding tot kindertrainer (en ouders) mindfulness (IAM)

2017: Opleiding tot trainer mindfulness voor volwassenen (IAM)

2021: Basisopleiding in de experiëntiële en ontwikkelingsgerichte Kinder- en jeugdpsychotherapie, School of Experiential-Dialectical Psychodrama

2022: Opleiding mindfulness en Integraal opvoeden, Ylva Berg

Mijn vele jaren ervaring in het onderwijs hebben mij gebracht tot wat ik nu doe; mindfulnesstrainingen geven aan kinderen, jongeren en volwassenen. Dit zowel individueel als in groep. Lesgeven in het onderwijs deed ik jarenlang met hart en ziel, maar hierin botste ik vaak op het feit dat ik te weinig tijd kon nemen om het volledige kind/ de jongere te zien en hierin tegemoet kon treden.

Deze confrontatie met mijn eigen waarden, samen met het moeilijk proces om mama te worden (wat ik in 2015 eindelijk werd), brachten me in contact met mindfulness. Het gaf mij meteen zoveel waarde dat ik me er verder in wilde verdiepen, zodat ik er ook anderen mee zou kunnen helpen.

Het mooie aan mindfulness is dat het voor iedere leeftijdsgroep een invulling kan krijgen die aansluit bij de thema’s die leven op dat moment.

In ZUID 39 kan je bij mij terecht voor zowel individuele als groepstrainingen voor kinderen, jongeren als volwassenen/ouders. Dit buiten de schooluren op woensdag- en vrijdagnamiddag of op zaterdag.

 

bottom of page