top of page
 
Vormingsaanbod

 

"ZUID 39 biedt zowel vormingen aan voor bedrijven, scholen & organisaties als voor particulieren. Hierbij streven wij steeds naar een gepast vormingsaanbod op maat."

 

In eerste instantie richt ZUID 39 zich op vorming en begeleiding van bedrijven en organisaties in kader van psycho-sociaal welzijn op de werkvloer. Hierbij coacht en ondersteunt Ine De Deken, Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut & bedrijfscoach bedrijven en organisaties om mensen opnieuw in verbinding te brengen met zowel zichzelf als de organisatie en collega's op de werkvloer. Als bedrijfs- en wellbeing coach vertrekt Ine steeds vanuit een oplossingsgerichte en positieve insteek op maat van uw bedrijf/organisatie. 

 

In kader van stress & burn-out preventie op de werklvoer beschikken wij tevens over een aanvullend aanbod met persoonlijke coaching, yoga, sport work-out, lachsessies en/of teambuilding. 

 

Tenslotte geven wij ook vorming rond zeer specifieke thema's zoals dementie, rouw, slechtnieuwsgesprek, ADHD, opvoedingsondersteuning, suïcidepreventie, middelengebruik, depressie, enzovoort. 

 

Voor vorming op maat van uw voorziening/bedrijf/organisatie richten wij ons op de vraag van de klant. 

Afhankelijk van de vraag, duur, grootte van de groep en locatie, maken wij vervolgens een offerte op maat. 

 

 

Hieronder een kleine greep uit ons aanbod van workshops & vormingen. 

Andere thema's zijn steeds mogelijk op aanvraag. 

 

 

Weten wat je wil

Als middel tegen stress & burn-out

 

Met deze workshops zetten we in op zowel de preventie als aanpak van stress en burn-out op de werkvloer en leren we jouw medewerkers opnieuw voeling krijgen met wat hun wensen en doelen zijn op zowel professioneel gebied als privé. Verder reiken we tal van tools en concrete methodieken aan om hun energiebalans opnieuw te herstellen.

Weg met stress en burn-out op de werkvloer! Op naar een goede workflow, gedreven medewerkers en dalend ziekteverzuim!  

 

 

 

De kracht van Flow!

Van allergie naar kwaliteit! 

 

In deze workshop ga je onder andere aan de slag met wat ergernissen tegenover anderen zeggen over onszelf. Aan de hand van verschillende methodieken, zoals o.a. de kernkwadranten van Daniel Offman, staan we stil bij wat het verband is tussen allergieën, kernkwaliteiten en valkuilen. En hoe je jouw medewerkers hier voor zichzelf mee aan de slag kan gaan!  

 

Verder sta je stil bij hoe je als organisatie de kwaliteiten van je medewerkers kan inzetten, zodat deze opnieuw flow ervaren in hun job. Dit voor meer werkvreugde, werkmotivatie, gedrevenheid en verbondenheid binnen jouw organisatie op de werkvloer! 

 

 

 

Mindset your Brain!

Het belang van positivisme en constructivisme

Ons brein is maakbaarder dan je denkt! We kunnen ons brein gaan heropvoeden door het een continue stroom van positieve input te geven. Een ware reboot van ons brein én onze energiesystemen! 

Via de kracht van cognitieve herstructurering, herbalancering en relativering leert Ine zowel leidinggevenden als werknemers de weg naar een positieve mindset, wat niet alleen de persoon zelf, maar ook de verbondenheid en teamspirit op de werkvloer ten goede komt!  

 

Wil je binnen jouw organisatie of bedrijf de kracht van relativering en constructief denken gebruiken en leren hoe we ons brein kunnen heropvoeden door middel van een positieve mindset, dan kan Ine De Deken, Klinisch Psycholoog en wellbeing coach u hierbij helpen! 

 

 

 

 

From Stress to StressRelease! 

Hoe gaan we ons stressmonster te lijf?!

We hebben stress nodig in ons leven! Acute stresspieken stellen ons op scherp en zorgen ervoor dat we in spannende tijden optimaal kunnen presteren. Maar wat als de stress ons teveel wordt en we het gevoel krijgen eraan ten onder te gaan? 

 

In deze workshop leert Ine De Deken zowel leidinggevenden als werknemers wat stress precies is, wat de impact van acute en chronische stress is op ons lichaam en brein en vooral wat je er zélf aan kan doen om je stress onder ‘controle’ te krijgen. 

 

Hoe herken je jouw eigen stresssignalen in je lichaam? Hoe ziet jouw energiebalans er op heden uit? Wat zijn jouw grootste energievreters? En energiegevers? En vooral, wat zijn efficiënte coping strategieën om stresssituaties het hoofd te bieden zodat jouw energiebalans in evenwicht blijft? 

Dit alles en nog veel meer komt aan bod in deze praktijkgerichte en interactieve workshop! 

 

Op naar een evenwichtige work-life balance !

 

In deze workshop staan we even stil bij de stressoren en motivators binnen onze work-life balance, evenals bij de verwachtingen die wij, of anderen, hierbinnen vaak hebben. 

Is het wel haalbaar, of zelfs wenselijk, om zowel de perfecte werknemer/werkgever, partner, ouder, vriend, zoon/dochter,… te zijn? En dit alles terzelfdertijd? Of is dit alleen mogelijk in een ideale wereld? 

Via tal van inzichten, zelfreflecties en inspiratietools gaat Ine De Deken in deze workshop aan de slag met medewerkers en leidinggevenden. Ze leert hen inzetten op een evenwichtige, realistische en haalbare work-life balance, wat zowel het werk als privéleven ten goede komt. Een vaak noodzakelijke boost voor zowel je fysiek als mentaal welzijn! 

 

Weg met dat schuld- of schaamtegevoel en op naar zelfzorg! 

 

 

Opnieuw in je eigen kracht! 

 

In deze interactieve workshops leer je jouw medewerkers hoe ze opnieuw meer in eigen kracht kunnen staan. Ze leren begrenzen, neen zeggen, opkomen voor zichzelf. Daarnaast onderzoekt Ine De Deken samen met hen wat hun kernbehoeftes en verlangens zijn. waar hechten ze belang aan? Waar willen naartoe in hun (professioneel) leven of hoe zien ze zichzelf verder evolueren in hun job op korte en lange termijn? 

Verder staan we stil bij de cirkels van invloed: Hoe kan je leren je niet meer te ergeren of frustreren aan die zaken waar je toch geen invloed op hebt. En hoe leer je om actief in te grijpen en actie te ondernemen wanneer het gaat om dingen die zich in jouw ik-cirkel bevinden, jouw eigen cirkel van invloed. 

 

 

Van ‘ik’ naar ‘wij’! 

Training in verbindend communiceren op de werkvloer

 

In deze workshop leren jij en je medewerkers wat communicatie precies is en staan we stil bij de kracht van verbindend communiceren. Hierbij leren zowel leidinggevenden als medewerkers naar een dieperliggend niveau van communicatie treden. Dit om in de toekomst tal van conflictsituaties pro-actief te vermijden of aan te pakken. Verder krijg je in deze workshop tal van tips & tricks rond hoe je op de beste manier feedback kunt geven en ontvangen.

 

Een ware boost voor teamspirit en samenwerking op de werkvloer! 

 

 

 

 Conflict?! Ik pak het wel effe aan!

Workshop betreffende conflicthantering op de werkvloer

Conflicten, roddels of enigheid op de werkvloer… een ware energievreter voor zowel je medewerkers als je bedrijf! Iets wat je als zaakvoerder en/of leidinggevende absoluut wil vermijden.

In deze workshop leren we zowel leidinggevenden als werknemers hoe ze op een efficiënte en verbindende manier kunnen omgaan met conflictsituaties. Dit zowel op als naast de werkvloer.

 

   Herken stress & burn-out op de werkvloer! 

Basistraining voor leidinggevenden en HR-medewerkers

 

Stress of burn-out op de werkvloer, het komt steeds vaker voor. Vanuit de psychosociale wetgeving is het op heden verplicht om je als leidinggevende te laten vormen in o.a. het vroegtijdig herkennen van burn-out signalen. Naast deze wettelijke verplichting is het ook gewoon een MUST om hierin enige knowhow te verwerven!

 

Wil je op de hoogte zijn van de huidige wetgeving rond de noodzaak van een geïntegreerd preventiebeleid in kader van burn-out en andere arbeidsgerelateerde mentale aandoeningen in bedrijven en organisaties?

 

Wens je meer info over wat burn-out nu precies is? Wil je weten wat de grootste risicofactoren zijn om een burn-out te ontwikkelen en hoe je stress op het werk kan vermijden en/of aanpakken?

Wens je stress en burn-out sneller te detecteren bij jou op de werkvloer en de alarmsignalen tijdig leren herkennen?

 

Wens je enkele concrete tools over hoe je in kader hiervan op een constructieve manier in gesprek kan treden met je werknemers?

 

Wil je weten hoe je effectiever verzuimgesprekken, functioneringsgesprekken en/of re-integratiegesprekken kan voeren met je werknemers?

 

Vraag dan NU deze vormingsdag aan waarin je, naast info en advies, ook meteen concrete tools en tips krijgt om hiermee aan de slag te gaan in jouw eigen organisatie of bedrijf! 

 

--> Deze vormingsdag gaat ook jaarlijks door in ZUID 39

. Contacteer ons gerust voor meer info hieromtrent. 

 

 

Al deze vormingen kunnen zowel ter plaatste als online worden gegeven! 

Wens je meer informatie over één van deze workshops of vraag je graag een ander vormingsthema aan? Neem gerust contact met ons op! 

bottom of page